080329

Åkte in tidigt för att hinna fixa klart allt på jobbet innan vår resa, var kvar på jobbet till kl. 21....
Bilden är från dagens första fotografering, såååå söt... bilden är till föräldrarnas bröllopsinbjudningar.

Fotograferade även ett syskonpar,  lille söte William, min jul-praktikant Kajsas familj samt lille Simon, 3 veckor. Kul att få träffa lille Simon, fotograferat mamma Karins mage en gång i månaden under hela graviditeten :-)

image29

080328

Började dagen med att fota lille Simon, 2 månader i en söt liten björn-dräkt :-)

Bättre sent än aldrig kom min goda vän Jenny med familj för att fota den stora magen! blev härligt lekfulla bilder med mamma, pappa och liller Rasmus, lägger upp en bild på dem imorgon... 
Efter ha fotograferat lite kläder åt Peter, en ny designer så åkte jag hem till vän nr 2 som ska ha barn i april. Passade på att fotografera dem båda ifall bebisarna tittar fram innan jag hunnit hem från Mexico. Fotograferade Camilla i den nya barnkammaren :-)

image28

080326

nu kommer datumen i fel ordning ;-) men igår gick det inte att spara inlägget....

Igår fick jag ett efterlängtat samtal från Kameradoktorn, min nya kamera hade kommit! min nya vän är nu hemma! Min fina D3 :-) ganska långa väntetider på den... tyvärr skulle inte det nya objektivet komma förrens nästa vecka, men då har man ju lite att se fram emot! Nu med den nya kameran kommer jag delvis ha direkt back-up då den har dubbla platser för minneskort och kan spara parallelt på båda, och så har den mkt lågt brus även på jättehögt ISO, inga problem med mörka kyrkor ;-)

Ska fota massa bilder privat med den nu i två-tre veckor så jag lär känna kameran, sen får den följa med på massa bröll




080327

Idag fotade jag systra mi, lill-syrran ställde upp som modell när jag skulle fotografera min vän Bojas bröllopsklänningar. Bojas syster var också modell. Tur att man har en så söt syster som dessutom råkade ha påsklov och kunde ställa upp med kort varsel :-) Bilderna är till Bojas hemsida: www.tawido.se, Hon är en jätteduktig designer och sömmerska, känt varandra sen dagis....


image27

080325

Idag fotade jag lilla Emilia, lite snuvig men glad ändå :-)

image22



080322

Tar det lite lugnt idag, hade egentligen tänkt shoppa lite idag inför vår resa till mexico om 9 dar, men då man inte får tvätta på röda dagar eller söndagar i vårt hus så blev vi tvugna att tvätta den enda lediga tiden mitt på dan idag. Så funkade inte torktumlaren så nu kommer vi snart ha tvätt på tork i hela lägenheten..... det har iaf gett oss tid att gå igenom packlistan idag :-) 

Långfredagen

Långfredag, lugn dag hemma med liten utflykt till mataffären på grund av brist på påskgodis samt mat i hemmet. Snart börjar nästa avsnitt av "Pushing daisies". Underbar serie... gillar bildspråket, historierna, ja, den är bra helt enkelt! Så nu blir det mys i soffan med sambo och katten Cléo i knät. Min andra katt, Nemi brukar mest sitta framför tv:n... tur att jag klarar mig bra utan textningen, för hon är expert på att sitta mitt framför den... De är iofs båda bra på att sitta där, vilket kan försvåra möjligheten till kanalbyten med fjärren. 

Just nu är det tyst, om man inte räknar "så ska det låta" som ljuder från tv:n, men för bara en kort stund sen galopperade katterna runt lägenheten, igen. Förstår inte hur två så små varelser kan låta som skenande hästar när de får sina ryck....

Cléo på bilden, syrran Nemi är mycket lik, aningen större fläckar..

image21

080320

Får fuska lite... hann aldrig lägga upp något igår.... Försov mig igår för första gången på flera år! men kom bara 10 minuter försent, hade inga kunder direkt på morgonen, men min stackars praktikant Aurora fick vänta utanför, synd på hennes sista praktik dag och allt!

Fotograferade Isa som nu ska ha barn om 7 veckor, fotograferade henne inför bröllopet förra året också :-) Vi ska fotografera den lilla också sen och göra ett album med både magbilderna och babyn.

Nu är det ledigt 4 dagar! det var inte igår!


image20


080319

Mycket idag... började dagen med att fota gullungen Elsa Blume, fantastiskt namn på en gullig tjej! säger man namnet på engelska känns det som en hollywood-stjärna! 

Sen fotograferade jag en morgongåva, hade möte med ett brudpar, fotade chefredaktören för tidningen S.O.S och träffade sedan ännu ett brudpar. Så nu är två lördagar till bokade i sommar :-)


image19

080318

Idag träffade jag min gamla vän Ulrika! passade då även på att ta lite bilder på hennes son Oliver, 9 mån. Jag och Ulrika var bästa vänner på lågstadiet och mellanstadiet på franska skolan och jag har inte träffat henne sen vi gick ut gymnasiet, så det var ett mycket kärt återseende! Och att hon numer är mamma! Jättekul att ses igen och nu ska det inte dröja 10 år innan vi ses nästa gång!
Hon hade sett någon som liknade mig i TV och undrat vad det blivit av mig, så hon sökte på mitt namn och hittade på så sätt till min hemsida, ibland är det bra att vara lätthittad :-)


image18

080317

Jobbar hemifrån idag, som de flesta andra måndagar, ger mig tid att gå egenom lördagens bröllop :-) Då jag inte fotar något idag passar jag på att lägga in en bild från det andra bröllopet jag fotograferade i lördags.

image17

080316

Idag fyller min vän Jennifer år, så det får bli en bild från hennes födelsedagsalbum som får pryda bloggen denna söndag :-) Vi har känt varandra sen gymnasiet och hon har fått stå framför kameran många gånger i olika sminkningar, kläder....bla. var hon den första jag fotat med minst 3 av mina kameror genom åren!  bilderna i albumet tog vi 2005, när jag fotade hennes valp. 


image16

080315

Idag har jag fotograferat en liten baby, Majken med mamma och pappa, sedan bar det ivär till Stadshuset där jag fotograferade två brudpar, dock inte samtidigt ;-) Elize hade en underbart vacker klänning och paret var härligt nykära, de hade varit tillsammans knappt ett år :-) Det var molnigt idag och små-duggade så det var mycket fint ljus för fotografering! 
Par nr 2 hade sin vigsel i Stadhuset, så det bar upp för den mäktiga stentrappan som leder till ovala rummet... efter den korta vigseln tog vi lite gruppbilder och fotograferade sedan ute, Nona hade en jättesöt knälång klänning med en rosett runt midjan! 
två annorlunda bröllop, så härligt med variationen som det här jobbet erbjuder, och alltid lika kul att få vara med om så speciella ögonblick i brudparen liv tillsammans!

Svårt att välja bara en bild från en så händelserik dag och så många att välja på.... 

image14

080314

Idag har jag fotat två jättesöta tjejer, Dina, 6 månader och nu på eftermiddagen Amanda 2 år :-) riktiga linslusar båda två..... men då jag har bestämt för att bara välja en bild per dag får det bli Amanda, då jag inte fotograferar lika mycket 2-åringar som bebisar. Mamman och jag fick oss ett ordentligt skratt när hon tog tag i svansen på ett gosedjur och frågade: "Är det här hans snopp?" och viftade runt med nallen med ett stadigt grepp om svansen... det blir riktigt söt när en så liten säger så, och extra roligt när man är lite eftermiddagstrött ;-)

image11

måste nog slänga med en bild eller två med gosedjuret i fråga......

image13image12

Nu bär det snart iväg från jobbet och vidare till min vän Jennifers födelsedagsmiddag. Hon ska få ett fint album med bilder på henne och hennes hund när han var valp :-) frågade vad hon önskade sig och fick till svar: en fin bild som vanligt är alltid kul" som vanligt... hmmm, undrar om jag ger bilder till mina vänner lite för ofta... men nu är det inte EN bild iaf, utan 16 bilder i ett fint vitt album!

Imorgon vankas en bebisfotografering samt två bröllop, så det blir ingen sen middag för min del....





080313

Precis tagit ny körkortsbild åt min goda vän Malin :-) fotat lite andra körkort idag också, men jag har mest suttit och redigerat bilder från gårdagens företagsfotografering. Nu ska jag fixa iordning lite album som kunder ska hämta imorgon och i nästa vecka!


image10

Bröllops Bonanza!

Nu visas äntligen sista avsnittet av bröllopsbonanza på TV4+..... Jag fotograferade Victoria & Kristoffers bröllop den 19 maj 07 som även filmades för programmet. Så nu har jag fått se mig själv på TV igen, måste erkänna att jag trivs bättre bakom kameran ;-) Har varit nyfiken i snart 1 år nu på programmet, så lite pirrigt är det i soffan! Min duktiga kollega Nina Grundemark fotograferade det andra paret :-)

Victoria var otroligt vacker i sin prinsess-klänning och Kristoffer hade kärleken i blicken! det både regnade och blåste rejält den dagen, så frisyren flög iväg ganska fort, men blåsten gav härligt spontana bilder! Ni kan se fler bilder på hemsidan:  www.ozdeleau.com. Jag fotograferade hos stylisten på "Chambre privée", vid stadshuset, kyrkan och vid Rosendal :-)

image9

image8

onsdag

Idag fotograferade jag lille Axel, han föddes redan i vecka 25 men har nu växt till sig till en stark och glad 1-åring! Fotade även kanadensiskt pass åt en liten 5-veckors baby *så liten man kan vara!* innan jag stack iväg och fotade personal på Evli bank. Köpte även lite ramar på väg tillbaka till ateljén, så snart är väggarna inte längre så tomma!


image7


Fick även återbesök av två tjejer som går på Kulturamas filmlinje, i april ska de filma i ateljén till sin film som handlar om en fotograf :-) jag kommer dock tyvärr vara bortrest just då, så min kära moder kommer släppa in dem!


Tisdag

Åkte in samtidigt som min sambo imorse för att hinna redigera veckans beställningar, så jag var på jobbet redan halv åtta (öppnar 10). Visade sig att båda bebisarna som skulle fotograferas idag hade blivit snoriga och kommer nästa vecka istället.... så jag fick gott om tid att redigera idag!
Så dagens bild får bli en av de som fixades iordning idag...

image6

Dagens bild!

Nu tänkte jag äntligen ta mig i kragen och börja med dagens bild här på bloggen! Idag blir det en bild från ett bröllopsalbum som jag precis fått färdigt. Lisa och Karl-Fredrik gifte sig den 19 januari i år! En regnig och blåsig dag, med stormvarning! men paret var inte mindre lyckliga för det och vågade sig t.om ut för några bilder....

image5

renovering

Nu äntligen är renoveringen av entrén och ateljédelen klar efter en hel del slit, men det känns helt klart värt det! Före-bilden är från förra ägarens period..... det blev både luftigare och ljusare! otroligt skönt att slippa de gamla slitna heltäckningsmattorna som legat där sen 70-talet....

image3image4

RSS 2.0